BIO

Beeld je in dat je moeder zou DJ’en. Waarschijnlijk is je eerste reactie ‘Néé joh!’, maar Esther Goedvolk, DJ Je Moeder is serieus.

Amerikaanse, Nederlandse en Engelse hip hop, old en new skool, urban en R&B. Ook met een vleugje soul en funk. Je Moeder combineert haar liefde voor muziek tot haar eigen stijl en verovert daarmee de DJ-scene: ‘Het is geen feest als Je Moeder niet is geweest!

Gewoon doen waar je écht gelukkig van wordt. Esther ontmoette op een avond Ron Simpson, founder van The Avocado Show en voormalig MC bij Girls Loves DJ’s. Hij bedacht haar naam. In oktober 2018 was Je moeder een feit. Vroeger draaide Esther vinyl. Nu moest ze omscholen naar digitaal. Dat betekent oefenen en ervoor gaan!

Het DJ’en is niet zomaar weer op haar pad gekomen. In 2013 stond haar leven totaal op z’n kop. Er was geen garantie op de toekomst en positieve vooruitzichten waren ver te zoeken. Door haar optimisme en doorzettingsvermogen is ze er bovenop gekomen.

In 1982 op 18-jarige leeftijd begon het DJ-avontuur in Gouda en Esther heeft dit met heel veel plezier gedaan. In de tussentijd heeft Esther onder andere voor televisie en verschillende (film)festivals gewerkt. Nu is ze weer DJ. Als moeder van 3 kinderen: Nathan (22), Naomi (19) en Chaya (18) werd al snel duidelijk: Je Moeder is de naam die haar het beste omschrijft. Je Moeder komt op je (bruilofts)feest, festival of in de club! Het doel is duidelijk: draaien voor mensen waarvan zij de moeder kan zijn. Je Moeder en de millennials.

Haar motto ‘Niks is te gek’ staat hoog in het vaandel maar Je Moeder is geen grap. Esther verbaast je met haar kennis over de huidige populaire muziek. Door dit te combineren met ‘oude’ hiphop ontstaat een unieke stijl die volledig past bij haar rol.

‘Ik wil mensen vermaken en een goede tijd bezorgen. Er is al zoveel ellende in de wereld en door alles wat ik heb meegemaakt, heb ik ingezien hoe belangrijk het is om de dingen te doen waar je blij van wordt. Volg je dromen. Daar ben ik een goed voorbeeld van. Het is natuurlijk best eng. Veel oefenen en gewoon doen is belangrijk. Muziek maakt me blij. Dat breng ik met mijn remixes en performance ook graag bij jou!’    

dj-je-moeder-esther-goedvolk