dj-je-moeder-esther-goedvolk

 

Beeld je in dat je moeder zou DJ’en. Waarschijnlijk is je eerste reactie ‘Néé joh!’, maar als DJ Je Moeder ben ik serieus! 🙂 

Nu denk jij natuurlijk: wie the f*ck is DJ Je Moeder? In de 80’s ontpopte ik me tot DJ. In meerdere clubs heb ik mogen draaien. Ik ben er helaas best lang tussenuit geweest. Ik werd moeder en heb als televisieproducer en projectleider op filmfestivals gewerkt. Toch ben ik altijd bezig gebleven met muziek. In het verleden stond ik linksvoor bij de eerste concerten van U2 i Lantaren/De Venster in Rotterdam. Vroeger draaide ik Punk en New Wave. 

Qua muziek hou ik mij nu bezig met Old- en Newskool Hip Hop, R&B en Motown.  Mijn liefde voor muziek combineer ik tot mijn eigen stijl en verover daarmee de DJ-scene. De platten Dang! van Anderson Paak met Mac Miller, Bad Girl van Usher, de nummers van Marvin Gaye, Black Eyed Peas, Snoop Dogg Tupac, Drake en Kanye West kan ik elke dag draaien. Maar ook Sor, S10, SMIB, Yung Nnelg, Faberyayo en The Opposites kan ik zeer waarderen. Mijn lijstjes veranderen met de dag.

Op een avond ontmoette ik Ron Simpson, founder van The Avocado Show en voormalig MC bij Girls Loves DJ’s. Hij bedacht mijn naam. De uitdaging heb ik aangenomen. DJ Je Moeder was een feit. Nu wilde ik omscholen naar digitaal, oefenen op mijn Pioneer DJ Gear en ervoor gaan! Ik heb véél lessen genomen o.a. bij de DJ School in Amsterdam, bij Deejay Abstract en bij de Kroepoekfabriek in Rotterdam.

Het DJ’en is niet zomaar weer op mijn pad gekomen.  Tussen 2013 en 2018 had ik een fysiek behoorlijk heftige periode. Tegelijk was dit een wake-up moment. Ik moet nu écht doen waar ik blij van wordt. Misschien zelfs wel voor geboren ben en dat is mensen blij maken met muziek. 

Als DJ Je Moeder kom ik graag mijn mix bij je laten horen!  Let’s do this! Boek DJ Je Moeder. Het is geen feest als je moeder niet is geweest…