Zelf ben ik, hoe kan ’t anders, als DJ Je Moeder; een moeder. Wat een verantwoordelijkheid. Natuurlijk net zoals een vader, daar niet van. Toch, die negen maanden een wezentje in je buik voelen. Dat is zó bijzonder. Dat is niet uit te leggen. Die buik die groeit. Dat leven dat je voelt. Toen ik net voor de eerste keer zwanger was van mijn zoon Nathan, wilde ik die dikke buik skippen. Mag ’t zonder?  Het was zo’n raar idee voor me. Een paar maanden later liep ik écht trots met mijn buik vooruit!  Ja, hoor. Ook ik. Drie keer mocht ik zwanger zijn, van Nathan, Naomi & Chaya. Eigenlijk vier keer trouwens maar over een miskraam hoor je niets, totdat je er zelf één hebt. Ook hier mag aandacht voor zijn maar goed dat is nu even niet iets voor hier.

Als je die baby in je armen hebt. Onvoorwaardelijke liefde. Het is niet uit te leggen. Alle clichés zijn – uiteraard – waar! Mijn jongste dochter Chaya van mijn drie kinderen – alweer 18 jaar – zegt af en toe: ‘Mama, ik ken je van binnen en van buiten’. Wat een lol om dat te kunnen zeggen.

In deze mix heb ik een aantal nummers bij elkaar gezocht die de verschillende aspecten van het moederschap bezingen. Ik heb het deze keer niet alleen gehouden bij RnB en HipHop. Temeer omdat ‘t moeder-zijn zo breed is en er tussen moeders net zoveel overeenkomsten als verschillen zijn. Veel luisterplezier! Op de Mixtape pagina vind je de complete mix. Hieronder vind je de YouTube filmpjes.

Heintje – Mama
Black Eyed Peas – Hey Mama
Beyoncé – Run The Wold (Girls)
David Guetta ft. Nicki Minaj – Hey Mama
Will.i.am – I Got It From My Mama
2Pac – Dear Mama
Nas – Dance
Brandy ft Chance the Rapper – Baby Mama
A$ap Rocky ft Alicia Keys – Blended Family (What You Do For Love)
Spice Girls – Mama
Kanye West – Hey Mama
Abba – Does Your Mother Know

Deze blogpost is ook verschenen bij the Creators Company.